Om Ving Modellflyklubb

Ving Modellflyklubb ble startet i 1970. De første årene fløy man om vinteren og på jordet om høsten etter at kornet var slått. Klubben vokste seg etterhvert stor og arrangerte i mange år vår stevne med konkurranser. Det ble også avviklet modellfly utstillinger på føyka. Disse var populære i lokalmiljøet.

Oppslag! Budstikka

På det meste hadde klubben over 200 medlemmer. Miljøet var kreativt og aktivt. Grokker ( av Tore Paulsen) var en modell som egnet seg for nybegynnere og var relativ enkel og bygge. Den ble etterhvert bygget i flere forskjellige størrelser og var en meget populær modell i mange modellfly klubber. Den var bygget i balsa og dope og var lett å reparere med Lynlim.

DogFight! Formasjons flyving

Tore er også mannen bak den kjente paulsen potta. Pottas utforming ble tilpasset etter motor størrelsen. Resultatet var bedre motor effekt og god demping av lyden.

Elektriske fly med børstemotorer og nikkelbatterier ble tidlig testet ut. Men flyene ble tunge og flytiden ble kort. Rundt årtusenskifte ble lipo batterier og børsteløse motorer tilgjengelige. Elektro flyene fikk da ytelser som overgikk fuel fly. Etterhvert som prisene på lipo batterier har sunket, har elektro fly blitt mer vanlige.

Fra 1992 har klubben hatt fast flyplass på Vettre jordet. Dette gjorde at mulighetene til å fly modellfly om sommeren ble vesentlig forbedret.

Aktivtetene som drives på stripa er ganske varierte. De fleste av oss driver med "kose" flyvning. Men det drives også med 3D, acro, seilfly slep og DLG på stripa. Klubben har eget skolefly som brukes til opplæring av nye medlemmer. Det er godt miljø på stripa der erfaringer utveksles og en hjelpende hånd er tilstede dersom det skulle være nødvendig.

Twinstar
TwinStar